2013. június 3., hétfő

Ta-mia Sansa: A menekülés éve - Végre megjelenik!

Sansa-t a moly.hu-n ismertem meg. Később megtudtam, hogy sci-fi regényeket ír. Egy igazán egyedi sci-fi világot alkotott meg írásaiban, amik a Gender krónikák összegző nevet kapták. Már megjelent neki a Sötét Hórusz című könyve. Miután elolvastam a könyv rögtön kedvenc lett több dolog miatt is: kitűnő karakterábrázolás, egyedien felépített összetett világkép, lenyűgözően szórakoztató és olvasmányos fogalmazás, és még sorolhatnám, hogy mikkel nyert meg magának. Még a Forradások jelent meg tőle magánkiadásban, amiről szintén csak jókat mondhatok. Én is régóta drukkolok neki, hogy sikerüljön találnia egy kiadót, ami felismeri a tehetségét és felkarolja. Ez most végre megtörtént, ugyanis a Delta Vision Kiadó elhatározta, hogy kiadja az egész Gender krónikákat. A sorozat első része: A menekülés éve a Könyvhéten már kapható lesz (június 6-án jelenik meg).

A Delta Vision standjánál június 8-án 14 órától 16 óráig Sansa dedikálja is a megjelenő könyvet. Engem is ott fogtok találni terveim szerint a sor elején, vigyorral az arcomon, a kezemben a könyvet szorongatva.


A XXII. században az emberiség több álma is valóra válik: létrejön az Egyesült Országok Szövetsége, amely a világ összes államát egységbe tömöríti, és megtörténik a kapcsolatfelvétel egy értelmes idegen fajjal is. Úgy tűnik, az emberiség beléphet az aranykorba, de ez csak a látszat. A Szövetséget üzleti érdekek kusza hálója szövi át, és a vezetők legtöbbjének egyetlen célja van: mindenkit engedelmes bábbá formálni.
Ebben a világban éli a gazdag, unatkozó feleségek felszínes mindennapjait Sandra Manul, akiről csak kevesen tudják, hogy valójában a múltja elől keresett menedéket a magas rangú Ítélő, James mellett. Miközben az árnyak, amelyek elől elfutott, utolérik, olyan döntéseket kell meghoznia, amelyek nem csak a saját, hanem az egész emberiség sorsát megváltoztatják.
A Gender krónikák első kötete, A menekülés éve bevezető egy olyan világba, ahol a hagyományos nemi szerepek és az egyensúlyi társadalom ütközik össze egymással – mindez pedig egy olyan jövőben történik, amely akár könnyen valósággá is válhat.


A borító véleményem szerint csodaszép lett, a történetet meg alig várom, hogy olvashassam végre.

A könyv itt előrendelhető. 

1 megjegyzés: