2013. február 10., vasárnap

A burok adaptáció - új videók

Az idei évben sok adaptációval örvendeztetik meg nézőket (még inkább az olvasóközönséget).
Csak hogy párat említsek tervezett vetítése sorrendben: Warm bodies, A burok, Percy Jackson és az Olimposziak 2: A szörnyek tengere, Csontváros: A halál ereklyéi, Az éhezők viadala 2: Futótűz, A hobbit 2. 

Egyet viszont külön megemlítek a mostani karcomban. Már kevesebb, mint 2 hónap van hátra A burok c. film moziba kerüléséig. Ugyanis március 28-án már a mozikban!
A regényt egyszerűen imádtam. Bár először elrémített, hogy Twilight saga szerzője írta. De gondoltam adok neki egy esélyt. S milyen jól tettem! Mintha nem is Stephenie Meyer írta volna. Hiszen egyrészt disztópia (ebben a műfajban meg eddig nem olvastam rossz könyvet, max. kevésbé jót) egy jól felépített és egyedi világképpel, másrészt van karakterizálás! Ergo nem papírszemélyiségekkel találkozunk lépten nyomon. Harmadrészt szerintem zseniális a sztori alapötlete, és viszonylag jól is kivitelezte Meyer. Itt még a szerelmi szál kicsit nyálassága sem zavart, mert pl. Ian és Vanda kapcsolatát egész valószerűvé tette a szerző, mert szépen és lassan alakult ki, a másikat megismerve.
A film ajánlóiból meg a színfalak mögötti jelenetekből arra következtetek, hogy bár megváltoztattak pár dolgot a filmben (pl. Ian szőke lett és Jake Abel játssza – ami így utólag belegondolva egész jó választás; a Hajtók ruhája fekete helyett fehér; meg ahogy nézem beletettek 1-2 plusz akciós jelenetet), de ezeket nem bánom, hogy az adaptáció készítésbe is belefér egy kis rendezői és művészi szabadság. A fontos, hogy a sztori nagy része és a könyv mondanivalójának lényege megmaradjon, ami ahogy eddig látom sikerült.
Arra meg nagyon kíváncsi vagyok, hogyan sikerült megvalósítani a Melanie és Vanda közti párbeszédeket.
Egy biztos, hogy amint kijön a mozikban, rohanok és megnézem. Nagyrészt kíváncsiságból, kisebb részt a könyv iránti szeretetemből, hogy végre mozivásznon is lássam. Lehet csatlakozni majd hozzám, mert szerintem az év egyik legígéretesebb mozifilmje lesz. :) 


Itt egy kis „behind the scenes” videó az Ian O'Shea-t játszó Jake Abel kommentárjával. A videó eddig még nem látott jelenetekkel örvendeztet meg minket. :) 


Meg ráadásnak még egy:
http://www.youtube.com/watch?v=bszfSow6UvI

U.i: A videóknál angolul tudok előnyben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése